Bercuti di Kampung Teluk Pedayung Lambor Kanan







Pada cuti baru-baru ini hari Jumaat lalu saya mengambil peluang bersama keluarga menjejaki semula tempat kelahiranku di Kg Teluk Pedayung Mukim Lambor Daerah Parit Negeri Perak. Rumah dan Madrasah peninggalan arwah abah saya Allahyarham Tn Hj Yeop Majlis bin Pandak Mohid telah tidak dihuni sejak 1996 lagi. Begitu juga rumah-rumah lain di Kampung itu semuanya tinggal kosong tidak berpenghuni.

Semua rumah kosong berumur lebih 100 tahun yang ada disitu semuanya mengadap Sungai Perak. Ini kerana waktu itu sungailah yang menjadi alat perhubungan. Belum ada jalanraya lagi. Setelah jalanraya dibina menghubungkan Pekan Parit dan Pekan Teluk Anson (kini Teluk Intan) selepas merdeka, sungai sudah tidak popular lagi maka beransur-ansurlah penghuni kampung mendirikan rumah mengadap jalanraya yang berada sekitar 1 km di belakang sungai.

Kini Kg Teluk Pedayung sudah tidak berpenghuni lagi. Ramai yang dah berhijrah ke bandar terutamanya Kuala Lumpur termasuk saya. Saya meninggalkan kampung halaman sejak 1980 berhijrah ke Ipoh dan seterusnya ke Kuala Lumpur dan Selangor. Sejak itu jarang sangat balik ke kampung terutama selepas rumah ini dikosongkan.

Dikesempatan cuti hari pekerja 1Mei ini juga saya sempat membawa anak-anak mengunjungi Pusat Pemeliharaan Tuntong di Bota Kanan dan mandi laut di pantai Teluk Batik bersama keluarga abang saya yang tinggal di Taman Indera Barat Titi Gantung Perak.

#dari blog
rakan kita.
Read More

Sejarah Sultan Muzaffar Shah (1)



Raja Muzaffar Shah ibni Sultan Mahmud Shah tiba di Beting Beras Basah dri Kampar, Sumatera pada tahun 1528 iaitu tidak lama selepas ayahandanya mangkat. Ketibaan baginda diringi oleh beberapa buah kapal yang membawa hulubalang dan pekerja istana yang dibawa dari Kampar.



Raja Muzaffar Shah membawa sebahagian besar Alat-alat Kebesaran Melaka ( sejak zaman Sultan Mansor Shah ) antaranya Keris Taming Sari, Pontoh Ular, Pontoh Naga, Pedang Cura Si Manjakini, Mahkota dan Mohor Diraja.



Baginda dilantik sebagai Sultan Perak yang pertama di Beting Beras Basah dan ditabalkan di Tanah Abang ( Teluk Bakong sekarang ) sebuah kawasan terpencil di muara sungai Perak.

Tidak lama ditabalkan, baginda telah membina sebuah kota yang besar dan lengkap dengan istana serta kediaman pembesar-pembesar istana. Sultan Muzaffar Shah telah bersemayam di Teluk Bakong sehingga baginda mangkat pada 1549 dan disemadikan di satu kawasan tidak jauh dari istana. Putera baginda, Raja Mansur menjadi Sultan Perak kedua dengan gelaran Sultan Mansur Shah.



Wikipedia:Hang Li Po -
Hang Li Po (Chinese : 汉丽宝 ) was the fifth wife of Malacca's Sultan Mansur Shah (reigning from 1456 to 1477). It is disputed whether such a person exists because she was never recorded in the Chinese court of the Ming Dynasty in the Ming
Read More

2 Ribu Saksikan Persembahan Jeffrydin


Kira-kira 2,000 peminat Dato' Jeffrydin sekitar Parit telah memenuhi dataran RR Cempakasari sempena program Karnival Kebudyaaan 1Malaysia malam tadi.

Diantara lagu yang disampaikan oleh Dato' Jeffrydin, Kenanganku, Seruling Anak Gembala, Mas Mona sementara lagu Mengapa Termenung telah mendapat tepukan gemuruh dari para penonton pada malam itu.

(Tetamu yang menghadiri majlis tersebut)

Sementara band pengiring " D'Hanna" dibawah pimpinan Syed Jafaar Syed Walad memeriahkan persembahan kebudayaan tersebut.

Sebahagian penonton yang menyaksikan persembahan itu terpukau dengan dendangan lagu Dato' Jeffrydin

Peminat Dato' Jeffrydin tidak melepaskan peluang untuk mengabadikan persembahan tersebut

Juara Karaoke Nor Azimah sedang membuat persembahan


Persembahan kebudayaan antara kaum juga turut diadakan

Ahli Dewan Undangan Negeri Perak kawasan Belanja Dato' Haji Mohd Zaim bin Haji Abu Hassan menyampaikan hadiah dalam acara cabutan bertuah.

Ahli Parlimen Parit Ustaz dr Mohd Nizar Zakaria juga menyampaikan hadiah kepada pemenang nomber bertuah pada malan itu.
Read More

Perasmian Ghotak Cempakasar i

(Menteri Besar Menanda tangani plag perasmian ghotak Cempakasari)


Majlis Perasmian ghotak Chempakasari telah selamat disempurnakan oleh Menteri Besar Perak Dato' Seri Dr. Zambry bin Abd. Kadir hari ini.

Ghotak yang berharga sekitar RM5 juta itu adalah peruntukan kerajaan persekutuan yang diluluskan oleh Dato' Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak semasa beliau mengunjungi Parit beberapa tahun lalu.

Ghotak Cempaksari itu dibina dengan kontrek menghubungi tanah besar Parit ke Belanja Kiri dan memberi kemudahan kepada kira-kira 5,000 orang penduduk kampung Belanja Kiri, Kampung Tua, Kampung Changkat banjar, Kampung Sadang dan Pasir Gajah.

( Barisan vvip pada majlis tersebut)

( Menteri Besar mendengar taklimat daripada salah seorang petugas di pameran sempena majlis perasmian tersebut)


(Salah seorang pelajar cemerlang dalam peperiksaan tahun lalu menerima surat penghargaan daripada Menteri Besar)
Read More

Jejak Selebriti : Labon Orang Parit - Perak

( Mior Ahmad Zaudi -Asal Kg Bukit Chupak<-> Zarina Zainuddin Asal Kg.Layang Kanan.



Subject: Artis atau selebriti yang kome tau berasal dari perak......


Author: tangopapa Subject: Artis atau selebriti yang kome tau berasal dari perak.......


Nak kongsi maklumat juge, mana le tau kot2 sedara....

klu bleh letak le alamat rumahnye sekali.....

Saje nak bagitahu....ramai orang terkene datang dari perak.....

Author: anak_apak


yang kume tahu 'mail' orang manong

selalu berlakon orang jahat

Author: tangopapa Subject: Reply #2 anak_apak's post


Mail mana? ade nama penuh? drama dia berlakon ke?

Author: tangopapa Subject: Reply #2 anak_apak's post

Yang teman tau.....Mr OS orang kuala...sbb memang pangkat pak sedara...

Julia hanim orang sayong lembah.....

Author: tangopapa Subject: Reply #2 anak_apak's post

Yang teman tau.....Mr OS orang kuala...sbb memang pangkat pak sedara...

Julia hanim orang sayong lembah.....

Author: tangopapa Subject: Reply #2 anak_apak's post

Yang teman tau.....Mr OS orang kuala...sbb memang pangkat pak sedara...

Julia hanim orang sayong lembah.....

Author: anak_apak Subject: Reply #3 tangopapa's post

ismail kut ,anak pak saaya orang manong kenal kut

drama dah tak ingat

Author: valkries


the original senario..wahid..hamdan dan sapa sorang lagi tu..illya ke?

Author: hananie

Jinggo suami Sheila Rusli

Author: naszryn

dato' m daud kilau

Author: Pikir

"awek" mukkk si amy mastura

Author: savvy_optra


hayati tasrip..........................

Author: valkries

kumpulan MAY..sebelum tu SYJ..

Author: Pikir

ustaz hayy akil...kumpulan d riyadh

lawak gile deme masa ni...pakai sarung tgn pompuan sebelah tgn, rambut pjg

Author: Pikir

ustaz hayy akil...kumpulan d riyadh

lawak gile deme masa ni...pakai sarung tgn pompuan sebelah tgn, rambut pjg

Author: tangopapa

M rajoli............

Author: tangopapa

Dato Rafidah.....

Dato Nazri Aziz.....

Dato Samyvelluu....

Author: Pikir Subject: Reply #16 tangopapa's post

m rajoli ni asal kelate kan...

Author: Pikir Subject: Reply #17 tangopapa's post

sammy vellu pn bukan asal perak rasenye...dia asal johor ke melaka kalo tak silap

Author: tapei_ubi Subject: Reply #15 Pikir's post

kekeke....die ni selalu lepak kat area umah aku ...sampei skrg masih rock lagi pakei seluo ketat bakel bagai

aris ariwatan-kg tengku husin..dulu selalu lepak sesame jaman rock kapak

nd lala-kg manjoi..member kamcen abg aku

nor albaniah-ulu kinta..dulu kire die ni jd bahan le

mus may-kg manjoi...dulu selalu beli daging kude ngan die

Author: naszryn


ustaz ridhuan tee pun perak..

aku ingat dia ada cakap masa dengar ceramah dia...

Author: anak_apak
shy 8 orang jalan baru dulu jual ayam kejap

Author: Gemukkkkkkk Subject: Reply #11 Pikir's post

semoga termakbul doa mike

Author: savvy_optra


jamal abdillah................

Author: dainese

pyan habib..org kg senduk, kat chgkt jering, tepeng..sedare belah bapak teman punyer tok...entah hape pangkatnyer, idak teman tau nak sebut..

Author: azz_azza

amelia rosnaida n emelda rosemilla duk ulu kinta tapi mengaku duk tambun xsedar diA duk tg rambutan

ezlynn ulu kinta

opi zamie n bapaknya

dato lat n adiknya mamat khalid

kaza

akill hay duk gopenghagen

Author: azz_azza

post ilang

Author: tangopapa


Originally posted by Pikir


m rajoli ni asal kelate kan...
Alamak.....tersilap le teman....teman ingat dia orang perak....

Author: tangopapa


Originally posted by tapei_ubi

kekeke....die ni selalu lepak kat area umah aku nor albaniah-ulu kinta..dulu kire die ni jd bahan le


aris ariwatan-kg tengku husin..dulu selalu lepak sesame jaman rock kapak ...
Uiks....mike buat eksperimen ke tapei?.......

Author: tangopapa Subject: Reply #25 dainese's post


sape plak pyan habib ni? tokey habib jewel ke?.....


Author: tangopapa Subject: Reply #25 dainese's post


sape plak pyan habib ni? tokey habib jewel ke?.....

Author: asep

Pernah dengar name Rima Rashidi...??

rasenye dia org Perak kot.....

Author: asep

Wan penyanyi.......klu pernah dgr le..

Author: asep

Kaza a.k.a Dukun Degawan.....

Author: tangopapa Subject: Reply #33 asep's post

Wan mana ni? Wan maimunah ke?....
Author: mukmin101

Raisudin Hamzah.......Bota

ZARINA ZAINUDIN............. Layang2 kanan, Parit

Author: tangopapa Subject: Reply #36 mukmin101's post

Laa....teman baru tau ZZ orang layang2.....atey boleh ley berayey rumah diey (cakap parit).....
Author: asep

Originally posted by tangopapa

Wan mana ni? Wan maimunah ke?....
Entah la....tahu nm dia mmg Wan aje....

yang pasti bukan Wan Nor Azlin...

[ Last edited by asep

Author: mizahanan

elly mazlein.. sg behrang............................
Author: mizahanan
pelakon zulhuzaimy.. gerik kalo x silap...........

Author: tangopapa Subject: Reply #40 mizahanan's post

Betul la tu.........

Author: Al Lebam

artis ni ha....orang kampung teman......

ppprrrfffttthhhhh





Author: tangopapa Subject: Reply #42 Al Lebam's post

Weeiii........piirraaaahhhh...

Hari tu bakal orang kampung teman, tapi tak jadi sebab dia kawen ngan orang lain....

Author: tangopapa Subject: Reply #42 Al Lebam's post

Weeiii........piirraaaahhhh...

Hari tu bakal orang kampung teman, tapi tak jadi sebab dia kawen ngan orang lain....

Author: tangopapa Subject: Reply #42 Al Lebam's post

Weeiii........piirraaaahhhh...

Hari tu bakal orang kampung teman, tapi tak jadi sebab dia kawen ngan orang lain....

Author: tangopapa Subject: Reply #42 Al Lebam's post

Weeiii........piirraaaahhhh...

Hari tu bakal orang kampung teman, tapi tak jadi sebab dia kawen ngan orang lain....

Author: Al Lebam Subject: Reply #46 tangopapa's post

ayoyo... ane....

berapa kali mau post jugak????

Author: tangopapa Subject: Reply #47 Al Lebam's post


Satu kali jugak, tapi itu posmen fotokopi sampai tiga......

Author: azz_azza

Wan penyanyi yg nyanyi lagu bosanova tu ke

Author: hatemetoday

zakiah anas pon..tapi teman idak tau belah mane...emok teman kabo...tapi belah2 paghit le gitu...

Author: asep


Originally posted by hatemetoday

zakiah anas pon..tapi teman idak tau belah mane...emok teman kabo...tapi belah2 paghit le gitu...
Dia bkn belah Bagan Serai ke?

Author: asep
Originally posted by azz_azza

Wan penyanyi yg nyanyi lagu bosanova tu ke
Ha...betul lah tu!!

Author: tangopapa Subject: Reply #50 hatemetoday's post

Ramainye ye....

Dato seri Megat Junid Megat Ayob........kat mana ntah...

Tan sri Megat khas......Kuala

Author: tangopapa

Cat ruffedge..............Tanjung Malim

Author: Gemukkkkkkk

wehhh bior betul tangopapa, takkan pyan habib mike tak kenal?

Author: tangopapa

Jimmy shanley...................

Author: ntohapehapentoh

lagi sorang sape tu.. yg kawen ngan ali bapo tu.. mas anizan ek?? tu oghang kg gajah..

sorang lagi grop TOP (kumpulan dolu2 nih - 90 an kut) ina muin.. oghang bote ku

Author: tangopapa
Mana le post teman nih......

Author: tangopapa

postman sorok ke?.................

Author: ilyvmZ


jamal abdillah from teluk intan

and i love his voice -


Author: ilyvmZ
Originally posted by asep

Pernah dengar name Rima Rashidi...??

rasenye dia org Perak kot.....
pernah -

parents dia tinggal kat taman dagang ampang -

i went to her wedding actually --

nice lady -


Author: tangopapa
Originally posted by Gemukkkkkkk

wehhh bior betul tangopapa, takkan pyan habib mike tak kenal?
Mane teman kene.....sape dia ni?.....

Author: ilyvmZ


Originally posted by tangopapa

Mane teman kene.....sape dia ni?.....
laaaaaaa

kan ke dia ni seorang penyajak yang terkenal

very interesting character -


Author: tangopapa Subject: Reply #63 ilyvmZ's post

Errr...ye ke? sori le....seumur hidup teman kat luar perak, sekali sekala je balik......

Author: tangopapa


  • Dato' Michelle Yeoh
  • Mohammad Nor Khalid, a cartoonist also known as Lat.
  • Mamat Khalid, Malay movie director, producer and writer of local films such as Puteri Gunung Ledang, Man Laksa, Zombie Kampung Pisang.
  • Comedian Patrick Teoh
  • Chung Thye Phin
  • Angie Cheung, Hong Kong actress and former Miss Malaysia participant.
  • Amber Chia
  • Datuk Farid Ridzuan, TV3 chairman.
  • Michael Wong Guang Liang Chinese pop music singer


Author: Gemukkkkkkk

alamakkkk cemana lak boleh lupa pasal Datuk Lat

Author: ntohapehapentoh


Originally posted by tangopapa

Dato' Michelle YeohMohammad Nor Khalid, a cartoonist also known as Lat.Mamat Khalid, Malay movie director, producer and writer of local films such as Puteri Gunung Ledang, Man Laksa, Zom ...
mike, datuk farid ridzuan ni bukan oghang perak.. walaupun namenye lebeh kughang parit, ridzuan .. tak silap teman bini dia oghang parit..

Author: tangopapa Subject: Reply #67 ntohapehapentoh's post

Itu teman tak tahu, teman dapat pun daripada Wiki.

Author: hatemetoday Subject: Reply #51 asep's post


tak ngape nanti teman kompem balek...ihikss...

Author: tangopapa Subject: Reply #69 hatemetoday's post

kompem jangan tak kompem.....kekekeke

Author: nu_Ouija_Board

teman nak nyanyi lagu ipoh mali...

ipoh2 mali....

jac.. point blanc... shazzy... pastu semua2 yang dalam v/clip tu laaa


Author: @ZueR@


Dato' Jins Samsudin.. org tepeng..

Dato' Rahim Razali.. org perak gak..area mana tak tau...

Author: @ZueR@


Originally posted by asep

Pernah dengar name Rima Rashidi...??

rasenye dia org Perak kot.....
Rima Rashidi tu biras Datuk Abdul Kadir Sheikh Fadzil...

my sis cakap Rima tu anak cikgu dia masa dia sekolah kan convent taiping

Author: tangopapa Subject: Reply #73 @ZueR@'s post

Double RR........baru kawen kan?

Author: sunquick

sape kenai meor ahmad zaudi..? dia pun org perak gak...org parit kut..dia ni dulu selalu berlakon drama.....skang dah lame tak nampak dia kat tv..

Author: yaneng

RIma rashidi dah lama kawin lah......meor ahmad zaudi, anaknyer satu sekolah ngan yaneng dulu junior yaneng....dan dia sgt pandai, top student di kelas dia

Author: sunquick


............................page ilang.

Author: Pikir


Jean-Claude Van Damme ni org parit kan

Author: misszero

Originally posted by @ZueR@

Dato' Jins Samsudin.. org tepeng..

Dato' Rahim Razali.. org perak gak..area mana tak tau...
rahim razali org ipoh

Author: misszero


Originally posted by @ZueR@

Dato' Jins Samsudin.. org tepeng..

Dato' Rahim Razali.. org perak gak..area mana tak tau...
rahim razali org ipoh

Author: tangopapa Subject: Reply #78 Pikir's post

Haah......sedara ngan arnold shwazennegger.........

Author: mukmin101


Originally posted by misszero

rahim razali org ipoh
rase nye dia orang batu gajah

Author: tangopapa Subject: Reply #82 mukmin101's post

Mana satu yg betoi ni?.........

Author: adnilsa

yang adnilsa tau.....

zul yahya (kaber hero kaber zero)

pastu awie,kan?

xsilap adnilsa dua2 ni asal ipoh

Author: nostoc


awie - tanjung tualang @ batu gajah

KRU - slalu blk raya kat gopeng...umah opah diorang kot

yasmin hani

Author: buaye

muk @ madam zaza

artis tue

Author: kubong Subject: Reply #86 buaye's post

ada sorang budak lubok ada jadi pelakon (pelakon drama dulu la)

buaye mesti tau kot

Author: tangopapa Subject: Reply #87 kubong's post

yang tu boye le.....yang berlakon cerita Jangan Ketawa tu kan?.......
Author: buaye
Originally posted by kubong

ada sorang budak lubok ada jadi pelakon (pelakon drama dulu la)

buaye mesti tau kot
norlida ahmad

Author: tangopapa Subject: Reply #89 buaye's post

Sedara mike ke boye?.........

Author: anak_apak


Originally posted by buaye

norlida ahmad
mak dia businesswomen kan ada adik sorang pompuan rambut pjg tu

Author: buaye Subject: Reply #91 anak_apak's post

yg duk umah tepi sekolah rendah tue kan?

die ni mule pemes mase berlakon crite 7 miang keladi

Author: anak_apak


Originally posted by buaye

yg duk umah tepi sekolah rendah tue kan?

die ni mule pemes mase berlakon crite 7 miang keladi
tu connie ni org l.mobo adik dia zura bdk rpk

Author: tangopapa Subject: Reply #93 anak_apak's post

Adik pun lawa macam kakak kot.........

Author: buaye Subject: Reply #93 anak_apak's post


teman nk tau pasey adik die je...ce mike terangkan dgn lebih lanjut lagi

Author: tangopapa Subject: Reply #95 buaye's post

Astaghfirullahalazim........

Author: buaye Subject: Reply #96 tangopapa's post


teman nk ngeratkan silaturahim..... subhanallah

Author: tangopapa Subject: Reply #97 buaye's post

Alhadulilah....amalkan selalu...

Author: buaye Subject: Reply #98 tangopapa's post


insya Allah
ashraf sinclair yang hangat dgn kes becium dgn minah indon kat bali baru2 ni dgn juga adiknya aishah sinclair tu pun asei budak perak le juge...
emok deme tu orang Ipoh... adik kepada besan teman...
yang dipeluk dek menantu teman tu ialah emak ashraf dan aishah..

_______________________________________________________

kome nengok haaa bro lebam sekali keluor siap bagi proof lagi tu
_______________________________________________________

saper lagik ek....


jimmy tu dulu skolah vokay tepi anderson kan

kalo tak silap ler...

KRU tuh....derang nyer kazen my fwen...

time zaman minat KRU beriya2 kami nak p raya kat umah dia
__________________________________________________

attee, wehh!!!

Mazuin Hamzah from the Quinary M fame

kahwin dgn kerabat diraja Brunei tapi dah cerai skrg. ada bau2 bacang dgn teman
___________________________________________________

Reply #109 auntie_girl's post

KRU tu asal Gopeng kan kak girl?..
___________________________________________________

gopenghagen... same cam akill hayyy ustaz...

mazuin tu sepupu amy mastura kan
__________________________________________________

attee, wehh!!!

sape2 ada ingat Pinny Mohd Radhi, finalist Bintang RTM tahun 70an brapa, entah? Dia ni org kampong teman tapi dlm TV dia kate dia berasal dari Ipoh. segan nak ngaku dia orang Kuala gamaknya...
_____________________________________________________

Reply #114 harmerz01's post

adik dia ellza AF3kan? yg skali dgn mawi tu... huhu org kuala...
_____________________________________________________

Reply #116 azz_azza's post

ape ke name artis af tu, salina? org ipoh tu?
_____________________________________________________

saleema habibii

dak tu head student dulu tu, kawan adik teman masa kursus, dak taman meru rasanya
_______________________________________________________

Reply #118 azz_azza's post

haaa.......salima, ase kota lama kanan gak tu....tp teman idak le kene dia....
________________________________________________________

o0o0o hehehe... budak lagi tu, baru 19, rupa dah cam 20an dek mekap...

ramai rupanya artis org perak, nak nak kuala...

raja azura tambun kan?
----------------------------------------------------------------------------------

Reply #120 azz_azza's post

tambun ke? entah....nak juga dekat kat umah dia tu..........
________________________________________________________

Reply #121 tangopapa's post

keke
teman kg tersusun bt 8 ler, ulukinta, dekat la jugak
mamat khalid org perak gk, adik dato lat, dato lat duk pdg golf
_______________________________________________________

Reply #122 azz_azza's post

pdg golf dekat ngan umah mukk......

patut ler mukk rajin melukih katun.......
_______________________________________________________

Originally posted by auntie_girl
saper lagik ek....


jimmy tu dulu skolah vokay tepi anderson kan

kalo tak silap ler...

KRU tuh....derang nyer kazen my fwen...

time zaman minat KRU beriya2 kami nak p raya k ...
Jimmy Shanley aritu masa raya teman terserempak dgn dia kat Ipoh Parade. Baru teman tahu dia org Perak.hehehe
___________________________________________________

jimmy shanley tu bukan org gopen ke
___________________________________________________

Originally posted by azz_azza
jimmy shanley tu bukan org gopen ke
Teman idak tahu ...teman tahu dia org Perak je.hehhehe
__________________________________________________

Originally posted by azz_azza
jimmy shanley tu bukan org gopen ke
romah opah die kat simpang sindu.... dekat pengkalan baru
jalan dari gopeng ke batu gajah...
_________________________________________________

Reply #135 zulejamie's post

dia tu mak org jerman kan?
________________________________________________

ingat lagi tak dgn penyanyi yg namanya Raza,

orgnya mcm pamalu je, dia jiran saya kat kampung

sekarang dah tak buat album tak tau apa sbbnye
________________________________________________

wahid senario pun org perak...
wahid nih mmg idak sombong....nyeronggeng jer dia bila teman tegor dia dekat mi mat jasak dulu
_________________________________________________

Reply #141 sepaileman's post

saya suka wahid scenario tu
sebab memang funny sangat --

jarang or hardly tengok scenario kat tv
kalau ada pun tertengok kejap2 bila kat rumah
my mom -
tapi suka dengan wahid dan yasin - dulu ada yasin
kan -- funny depa ni -

tak tahu lak wahid orang perak but then come to
think of it -- slang dia cakap ada ke perakan juga

makanan orang perak apa ye?
tempoyak ke
sebab saya suka sangat tempoyak
tambahan kalau gulai masak tempoyak
GILA makan dia
___________________________________________________

sangat suka jamal abdillah...
__________________________________________________

salam..

selebriti yg asal perak :

farah fauzana (mak dia) - xsure area mana.. gopeng kot
zaibo - orang kuala.. area candan rasanya
elliza (AF) & ellina (kain pelekat) - orang kuala.. anak cikgu razak
wafa abdul kadir - orang kuala gak.. rumah family dia area stesen ketapi

sekian..

edited : terbalik daaaaa..
___________________________________________________________

Reply #145 naden's post

terbalik...

elliza Af, ellina yg kain pelikat...

tp xtau muka ellina tu yg mana
______________________________________________

Reply #146 azz_azza's post

a'ah baru pasan terbalik
mahap ye..
________________________________________________

keke...


xde pe la... no hal nye...

sape lagi arrr artis dr perak ni...

os da letak os
________________________________________________

jamaludin mat..org ketior rozita izlen pun org ketior
________________________________________________

Reply #26 azz_azza's post

a ah ni si amelia nye skolah RPS senior akak syahza..tgk gambo kelas dlm buku tahunan skolah.. rambut kinting mcm alleycats

yg si emilda ni skolah rendah tjg rambutan.. penah lwn bola jaring ngn dia.. asek mencarut jer dorg ni.. pastu skolah menengah masuk main convent.. geng2 ngn pompan paling lawa kt ipoh (kununnye) intan juliana...
_________________________________________________

o0o0o RPS? igtkn sekolah men ulu kinta tu ezlyn je la smk ulu kinta tu... kekeke...


haha, imelda tu dulu, die sorg la kononne keren, main roller blade, org len xmain lagi... padahal kt kl da lama main, kelako je ...

hari tu ade ler amelia tu balik, dgn laki die tu, si emelda x nmpk
_________________________________________________

Reply #153 syahza's post

rasanya la, die kan keturunan raja, rasanya masa die kawen dulu ade wat kt tambun tu... luper dah...
__________________________________________________

Reply #156 azz_azza's post

kat istana desa umah kak kelly tu ker? istana desa tu x mcm istana jer.. tgk signboard tu mcm gempak la skali carik tgk2 mcm umah teres biase jer..

ke dia buat kt istana Raja di hilir yg jln tambun tu?
__________________________________________________

eloo tompang menceloh..

err seingat kita si mazuin hamzah pehtu si amy mastura si kak engku raja azura pun org perok kan..
__________________________________________________

afdlin shauki budak ipoh kan? dia belajar kat acs rasanya.
__________________________________________________

Reply #165 Gemukkkkkkk's post

Hans isaac tu pun bukan ke org perak gak kan?

teman tau mike suka bulu dada hans isaac tu ........
________________________________________________

jimmy stanley pun org perak
kawan satu sekolah saya
________________________________________________

Reply #167 zulejamie's post

family dia duk simpang pulai kan?
__________________________________________________

kazar-degawan,raisudin hamzah,zul yahya,raja azura,ahmad busu,bagio-damasutra, saleh yaacob,wann,shidee,mubarak majid ..bla.bla..
__________________________________________________

iqram dinzly -org selibin duk kat taman saz rumah no 15... kat ipoh tu org panggey family 15-family dia la tu... sumer no 15, dari rumah, kete ke moto...

jamal abdillah-ada bau bacang dgn teman belah mak.

wahid senario-sedara bau2 bacang belah hubby teman

anjang aki-sepupu opah teman belah abah

illya-laki cikgu teman masa skolah manjoi

nd lala-kawan abang sepupu teman masa kat manjoi

mus, abu, man (may)-penah duduk belakang umah ayahcu teman kat jln murai, manjoi

zul yahya-org tepen

fauzi nawawi (laki lisdawati)-org pantai remis

azza elite-org ipoh

ejy (kumpulan freshies)-org malim nawar (satu tempat koje dgn teman dulu)

shajiry-org bota


jimmy stanley tu sapa weh?
________________________________________________

awie-org tg tualang

zarina zainudin-org bota

zulhuzaimi-grik
________________________________________________

elly mazlin - satu kg dgn aku

bagio (damasutra) - kakak die cikgu sains aku dl (semkjo)
_________________________________________________

Originally posted by ntohapehapentoh
lagi sorang sape tu.. yg kawen ngan ali bapo tu.. mas anizan ek?? tu oghang kg gajah..
sorang lagi grop TOP (kumpulan dolu2 nih - 90 an kut) ina muin.. oghang bote ku
mas anizan ni asal kg. batu lapan teluk intan
kg. ni berhadapan ngan sekolah menengah sains teluk intan
sebelum family dia pindah ke felcra tuh
dia sekolah kat sek menengah sultan abdul aziz
adik dia satu sekolah ngan aku masa sekolah rendah
klu nak gi sekolah mmg lalu depan umah dia
__________________________________________________


mas anizan tu dah duduk kat chnagkat lada masa dia kawen dulu... bapak meriah cam anak raja kawen...
___________________________________________________

wahh... kemain lagi kome..
ape aku nak update nie.. jap aku tanye pak sedara budak tu..
aku tak henggat ler nama dia..

yg blakon 'ayor mate maria'....si Maria tu lah...
mak dia org Semaggol. adik brader sbelah umah aku...
aku baru tahu bile aku tengok majalah muke dia ada jer umah brader tu..
ghopernyer... anak sedare diee...
____________________________________________________

si khatijah tan mak si pierre andre tu..org kampung bunga tanjung malim nawar...dulu satu kelas ngan pakcik aku kat sekolah menengah malim nawar...tapi anak dia siap mengaku mak dia asal dari ipoh ...tak standard kot malim nawar.. ...
__________________________________________________

Originally posted by dinalorenza
mas anizan tu dah duduk kat chnagkat lada masa dia kawen dulu... bapak meriah cam anak raja kawen...
family dia duk blakang umah aku la nih.............
____________________________________________________

atte srida mike org changkat lada le ye... ehheheee... aku ramai sedara kat sana... mak aku sai org selat pulau...

apa nak malu sebut nama kg ye tak... malim nawar tu kira glemer le... kalau kg kat mambang di awan lagi glemer...
____________________________________________________

Originally posted by AT
si khatijah tan mak si pierre andre tu..org kampung bunga tanjung malim nawar...dulu satu kelas ngan pakcik aku kat sekolah menengah malim nawar...tapi anak dia siap mengaku mak dia asal dari ipo ...
hehe biase le tu AT...
kalo sebut malim nawor kang... jenoh plak deme kene tengok peta cari mane tempat tu...
jadi sebut je le ipoh....

teringat teman mase kat u dulu... atte kalo le kite betanye pade bebudak kelantan ni deme duduk kat mane... semue mesti nagi jawapan standard... "koto baghu"..
kendian... bile kite tanye... kat koto baghu tu kat mane... dia akan jawab kat kuala kerei... lepah tu bile kita tanya lagi kat kuala kerai tu kat mane... die jawab kuala balah (kire kg ulu le ni... )
_____________________________________________

hahahaa... betui tu bam...
tapi kalau org kota bahru perak bila ditanya, jwpnnya ipoh jugak le...
hehheee...
_______________________________________________

Originally posted by dinalorenza
hahahaa... betui tu bam...
tapi kalau org kota bahru perak bila ditanya, jwpnnya ipoh jugak le...
hehheee...

aje yang benor kate mike tu dina....
________________________________________________

aku je yg tak kira... kalau org tanya aku jawab jujur... aku besor kat ipoh, beranaknya kat kg gajah.... skarang mak bapak duk kat bt gajah... kira aku org perak sejati...
________________________________________________

ate,syed munawar yg pengacara Tv1,penganalisis buku tu org bota kalau x silap...apaknye name syed mustar...
_________________________________________________
Read More

Muke Buku TOP

Tamu Tetap YOP

Mike yang bertandang mulai 27 Jan

Sponser & Klik Iklan

Apa Kata Mike

Bertandang Umah TOP

Blog Teman-Teman

Lagu Kite


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com